bloglovin

onsdag den 1. oktober 2014

Græske Auberginer farseret med oksekød


Her er en nem og lækker ret, der med fordel kan laves/forberedes aftenen før den skal serveret.

Græske Auberginer farseret med oksekød

3 auberginer
Olivenolie
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 porre
500 gram hakket oksekød
1 spsk paprika
2 tsk timian
2 tsk muskatnød
1 dåse hakkede flådede tomater 
2 spsk rødvin (kan erstattes af 1 spsk mørk olie med 1 tsk sukrin)
Salt
Peber
150 gram feta (kan erstattes af revet ost - eller helt udelades for mælkefri version)

Del auberginerne i halve på langs - behold gerne den grønne top - der er både dekorativt og hjælper auberginen med at holde sin form under tilberedelse.

Udhul de halve auberginer nænsomt først ved at skære så meget som muligt med en kniv, resten med en spiseske. Der skal være 5-7 millimeter "væg" i auberginen. 

Forbag de delte og udhulede auberginer i microbølgeovnen - 2-3 minutter pr. hel aubergine.

Tænd ovnen og sæt den på 200 grader. 

Auberginens fyld skæres i små stykker.

Opvarm olie i en tykbundet gryde og tilsæt hvidløg, finthakket løg og auberginer og svits til auberginen bliver mør og løgene er klare, tilsæt porre i tynde ringe og steg videre.

Tilsæt kød og krydderier og steg videre under periodisk omrøring i 5-7 minutter.

Tilsæt tomat og rødvin og lad retten simre i 5-7 minutter.

Tag et stort ovnfast fad eller bradepande og pensel den med olie. Placer de halve augerginer heri. Sørg for at de ligger vandret. Brug evt. Små klumper af staniol under auberginen smalle ende for stabilisering.

Fordel kødsovsen i auberginerne og bryd/skær fetaen i mindre stykker og fordel over auberginerne.

Hæld olivenolie over med let hånd i en tynd stråle.

Bag i 20-25 minutter til osten er gylden.

Retten serveres med grønsalat/ tomatsalat og krydret mayonnaise og/eller tzatziki.

Egner sig til nedfrysning og genopvarmning.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar