bloglovin

mandag den 15. september 2014

Sesamboller eller Bagels - med god krumme og smag


Jeg er lige kommet hjem efter en vidunderlig forlænget weekend i Göteborg med tasken fuld af LCHF kogebøger. Jeg har læst og læst og derefter lagt bøgerne fra mig og pønset på nye opskrifter... I dag affødte det sesamboller... Faste boller med god smag og god krumme.

Sesamboller 
4-6 stk 

2 æg
2 dl græsk yoghurt
50 g smeltet smør
1½ dl sesammel (affedtet)
1½ dl Pofiber
1½ spsk fiberhusk
1½ tsk bagepulver
1 tsk salt

1 æg til pensling 
Sesamfrø til drys

Tænd ovnen på 200 grader.

Pisk æggene luftige og tilsæt yoghurt og smeltet smør. Pisk det godt sammen til en ensartet masse. 
Bland sesammel, Pofiber, fiberhusk, bagepulver og salt i en skål for sig og hæld det i æggemassen under omrøring. Rør dejen godt sammen og lad den hvile i 5-10 minutter.
Form dejen til 4-6 boller, pensel dem med æg og drys med sesamfrø.
Bag på en plade med bagepapir, midt i ovnen i ca. 15 minutter.


Du kan med stor gevinst forme dejen til 4 Bagels i stedet for boller. Start med at forme dem som boller med fugtige hænder. Læg dem på bagepladen og prik et hul i dejen og kør fingeren rundt til hullet har en passende størrelse og form. Fortsæt med pensling, drysningen og bagning som i beskrivelsen ovenfor.

Ved 6 boller ser næringsværdierne sådan ud (pr. bolle) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar