bloglovin

søndag den 26. oktober 2014

Panerede Auberginer


Jeg har aldrig været specielt vild med panering ... Men det er jeg blevet efter jeg begyndte på LCHF ... Knuste flæskesvær laver den sprødeste panering, der smager af noget i sig selv.

Dette tilbehør gør sig godt græsk, italiensk, spanske tapas og fransk mad ... Og kan også gå an som top og bund til en burger...

Panerede Auberginer

1 Aubergine skåret i skiver (7-10 mm)
1 1/2 dl knuste flæskesvær uden fedtkant
1 dl fint revet parmesan ost (eller anden fast ost som pegorino, Manchego eller lagret Prima Donna)
2 æg

Samt til dræning af auberginen
Smør (masser af smør) til stegning

Skær auberginen i skiver og fordel dem i et lag på skærebrætet. Drys dem med en god håndfuld salt og lad dem stå og trække i 30 minutter.

Hvis der er fedtkant på flæskesværene skal du lige skære den af, inden du kommer dem i minihakkeren... (Der skal være 1 1/2 dl når de er hakket)

Hak dem fint og hæld dem i en beholder, der kan lukkes. 
Jeg hakker som regel en hel pose af de store "sprøde flæskesvær" og opbevarer den på patent-glas. 

Rov parmesanen og bland den godt med flæskesværsraspen

Slå to æg ud i en skål og pisk dem godt sammen.

Hæld flæske-oste rapset i en skål ved siden af.

Tænd for en pande og kom en god klart smør på og hav smør parat i nærheden, for der skal sikkert mere til midtvejs.

Skyld salten af Auberginerne og dup dem tørre med et viskestykke eller køkkenrulle.

Dyp og vend skiverne i æggemassen og vend dem derefter i rapset og kom dem på panden. Vend dem efter et par minutter, når overfladen er gylden og sprød.




2 kommentarer:

  1. Elsker auberginer, elsker flæskesvær, lyder som en superlækker kombi!

    SvarSlet