bloglovin

fredag den 24. oktober 2014

Tærte med Laks og Grøntsager på Fathead bund


Min gode oplevelse med Fathead pizzaen fik mig til at overveje om den kunne bruges til gårsdagens planlagte tærte med laks og grøntsager ... Og der kunne den, så nu er det jeres tur.

Ingredienserne kan erstattes, men tilbered både kød og grønt inden du kommer det i tærten for at få det bedste resultat.

Tærte med laks og grøntsager (4 portioner) 

Tærtebund: 
200 gram havarti (revet eller skåret i små tern)
80 gram flødeost
1 lille æg
1 dl Pofiber (hvis du kun har et stort æg skal du bruge mere pofiber for at mætte dejen)

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
Smelt osten (haverti+flødeost) i en skål i micro-ovnen (højeste effekt i 1-2 minutter) tag den ud hvert 30. sekund og rør den igennem. 
Når osten er smeltet tilsættes Pofiber og æg og massen røres først sammen med ske. Gør dine hænder våde og ælt den godt igennem.

Fordel dejen i en silikone-tærteform eller smurt metal form. Gør dine hænder våde og mas dejen godt ud i kanten og op ad kanterne (gerne 5-7 millimeter over kanten). Prik hul i dejen og for-bag bunden i 10 minutter til den er gylden. Imens gør du fyldet klar.

Tærtefyld:
50 gram smør
200 gram squash
200 gram peberfrugt
2 forårslåg
En håndfuld hakket basilikum
150-175 gram røget laks

Smelt smørret i en pande. Skær squash og peberfrugt i tern og svits dem ved høj varme på panden. 
Hak basilikum og skær forårsløget i tynde skiver. 

Tag den for-bagte tærtebund ud af ovnen. Fordel grøntsager, laks, basilikum og forårsløg på bunden og lav æggemassen.


Æggemasse:
4 æg M/L
1 dl fløde
peber
salt

Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber og fordel det over grøntsagerne på tærten. 

Sæt tærten ind i den varme ovn og skru ned på 160 grader og bag den i 25 minutter.



Server med en grøn salat, bønnerfritter eller andet grønt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar