bloglovin

torsdag den 4. september 2014

Karry, Kød og Kål


Efteråret banker på døren og hjemme hos os betyder det Karry, Kød og Kød. En nem og relativt hurtig ret, der kalder på at blive tilberedt i store mængder og kommes i fryseren. "I gamle dage" ville jeg lave retten mindre fed og servere den med ris ... Allerhelst vores hof-ris: Citron ris. 

Nu har jeg gjort et forsøg på at genskabe det hele LCHF-style.

Karry, Kål og Kød (8 portioner)

4 spsk kokosolie
4 tsk karry
2 tsk stødt koriander
2 tsk tørret ingefær
2 tsk stødt spidskommen 
800 gram hakket oksekød
300 gram fintsnittet bladselleri
1 fintsnittet spidskål (1 helt spidskål)
500 ml fed kokosmælk 
Salt og peber

Smelt kokosolien i en tykbundet gryde og svits alle kryderierne. Brun kødet og lad det simre mens grøntsagerne snittes. 
Kom grøntsagerne i og steg dem møre . Hæld kokosmælk over og lad retten simre i 20 minutter mens du tilbereder Blomkålsrisene.

Server retten med Citron Blomkålsris, frisk koriander (eller persille) og chili.

Så gør det ikke noget at efteråret er på vej... Vel?!

4 kommentarer:

  1. Når du siger fed kokosmælk, er det den almindelig eller den extra creamy fra Santa Maria?
    Tak for hjælpen,
    /maria
    PS : har lige skrevet en kommentar, men kan ikke finde ud af om det er slået igennem... Så undskyld hvis jeg gentager mig

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria

      Ja, jeg bruger den Fede på karton fra Santa Maria :)

      Ikke alle de kedelige lightprodukter :)

      Den kan sagtens laves uden kokosmælk, så kommer jeg bare en masse smør i i stedet :)

      Slet
  2. Når du siger fed kokosmælk, er det den almindelig eller den extra creamy fra Santa Maria?
    Tak for hjælpen,
    /maria
    PS : har lige skrevet en kommentar, men kan ikke finde ud af om det er slået igennem... Så undskyld hvis jeg gentager mig

    SvarSlet