I "gamle" dage - før LCHF blev fuldt integreret i mit liv og køkken - var Shepards Pie en af vores favorit retter... Men nu er der nul gulerødder og kartofler i vores grøntsagsskuffe.
Dette er min LCHF'ede version, som jeg har valgt at kalde "Farmers Pie", fordi den er så sprængfyldt med grøntsager.
Farmers Pie - kød og grøntsagsret med låg af blomkålsmos (8 portioner)
Kød sauce:
50 gram smør
2 små løg i tern (kan udelades)
800 gram oksekød
250 gram mark champignon i tern
200 g grønne bønner i små stykker 1-2 cm
150 g blegselleri i små stykker (3-4 stængler)
150 g rød peber i tern (1)
4 tsk paprika
2 spsk hakket timian (frisk eller tørret)
400 g tomat passata eller blendede flåede tomater
2 dl piskefløde
Salt og peber
Hvis du har en stor smedejernsgryde, så find den frem, den er ideel til denne ret, da det hele kan bages i den i ovnen til sidst.
Smelt smørret og svits løg og hakkekød til løgene er klare og kødet er brunet. Tilsæt champignon og lad dem stege med i 5 minutter.
Tilsæt de øvrige grøntsager, paprika og timian og rør godt rundt.
Hæld tomat og fløde i gryden, samt salt og peber og lad retten simre, mens du laver blomkålsmosen.
Blomkålsmos:
800 g blomkål
100 g smør
140 g philadelphia
1/2 dl piskefløde
1 æg
Salt
Peber
Skær blomkålen i buketter og forsøg at undgå for meget af stokken (den indeholder meget vand).
Kog dem møre i usaltet vand, hæld vandet fra ved hjælp af er dørslag og læg blomkålen på et viskestykke og dup dem tørre.
Kom dem tilbage i gryden. Tilsæt flødeosten (philadelphia) og smørret og blend. Bland æg og fløde med salt og peber i en skål, tænd for blusset igen og tilsæt æggemassen under omrøring. Lad massen legere lidt og fordel den over Kødsaucen i gryden.
Bag ved 180 grader i 50 minutter - uden låg.
Man kan med fordel lave denne ret kær dagen før - alle trin uden at bage den og stille den i køleskabet natten over.
Stil den da i en kold ovn, sæt den på 180 grader og bag 45 minutter fra det øjeblik ovnen er helt varm.
Server med grøn salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar