I Sverige faldt jeg over "Svarttkål" - Sort kål, der er Grønkålens søster.
Gratineret Kål med Svampe
4 portioner
50 gram smør
10-12 blade sortkål/grønkål
3 dl piskefløde
400 gram markchampignoner
Frisk eller tørret timian
Salt
Peber
100 gram revet cheddar
Tænd for ovnen på 180 grader.
Smelt smørret og hak kålen (fjern evt stiklen). Svits kålen i en gryde og lad den simre i 5-7 minutter ved middel varme. Tilsæt fløde, salt og peber og lad det simre, mens champignonerne tilberedes.
Skær champignonerne i mindre stykker og smelt smør på en pande, svits dem med timian til de får farve.
Kom kål, fløde og svampe i et mindre ildfast fad og kom osten over.
Gratiner i ovnen i 10 minutter.
Her serveret med Flæskesværspanerede Koteletter og Semi-dried Tomater
Ingen kommentarer:
Send en kommentar