bloglovin

torsdag den 25. september 2014

Nødde- og kakaokugler


Dette er en basisopskrift på Nødde- og kakaokugler ... LCHF-svaret på havregrynskugler 

De kan krydres og tilsættes smag efter behov og rulles i alt fra hakkede nødder til frysetørrede bær... De forskellige smage er tilføjet nedenfor...


Nødde- og kakaokugler (32 stk)

100 gram blødt smør
4 spsk kakaopulver
½ dl sukrin gold
4 spsk kokosolie
150 gram revet kokos (kokosmel)
50 gram hasselnød
50 gram valnød
50 gram mandel
1/2 dl fløde

Hakkede nødder, kokos eller frysetørrede bær til at rulle i.

Skær smør i små tern og kom i en skål, tilsæt kakaopulver, sukrin og kokosolie og rør det sammen til en ensartet masse tilsæt fløde, kokos og finthakkede nødder og rør godt sammen.

Del dejen op i 32 mindre stykker, trol dem og rul dem i kokos.

Stil på køl en times tid før de skal serveres.


Kaffe-Appelsin-Kanelkugler (32 stk)

100 gram blødt smør
4 spsk spsk kakaopulver
½ dl sukrin gold
4 spsk kokosolie
150 gram revet kokos (kokosmel)
50 gram hasselnød
50 gram valnød
50 gram mandel
2 spsk revet øko appelsinskal
1 tsk kanelpulver
½ dl kold espresso/stærk kaffe

100-150 gram smeltet mørkchokolade til at overtrække med og ekstra revet øko appelsin skal til pynt.



Rødgrød med fløde

125 gram blødt smør
4 spsk kakaopulver
½ tsk vaniljepulver 
½ dl Bærsymfoni marmelade
150 gram revet kokos (kokosmel)
50 gram hasselnød
50 gram valnød
50 gram mandel
½ dl piskefløde

100-150 gram smeltet mørkchokolade til at overtrække med og frysetørrede bær eller hakkede mandler til pynt.

Andre muligheder
Tilsæt vaniljepulver, kanel, rålakridspulver eller lidt chili.

Udskift fløden med kold kaffe.

Riv citron-/appelsinskal og kom det i massen.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar