bloglovin

søndag den 7. september 2014

Semi-dried tomater - nemt og godt!


Jeg havde købt alt for mange tomater - så der var kun et at gøre: tænde for ovnen og gøre dem klar til alle tiders tilbehør: Semi-dried tomater.

Jeg havde både store tomater, blomme tomater, cherry tomater og små gule tomater - alt kan bruges! Det eneste der er forskellen er hvordan de skal skæres ... Små tomater skæres i halve, mellem tomater i kvarte og store tomater i 8.-dele. 

Pr. Bageplade du kan fylde med tomater, skal du bruge:

750 gram cherrytomater (gerne dem på stilk)
1 dl olie
2 spsk hindbær eddike
4 fed hvidløg
2 tsk sukrin gold 
2 tsk oregano

Ekstra olie til at hælde over tomaterne, når de er færdige.

Tænd ovnen på 100 grader, skær tomaterne i halve kom dem i en skål. 
Hæld olie, eddike, presset hvidløg og sukrin over tomaterne og vend dem godt og grundigt.
Kom bagepapir på en pageplade og stil tomaterne på pladen - på skindet og uden de rør hinanden. Drys oregano over tomaterne.

Bag i 3-3,5 timer ved varmluft

Lad tomaterne køle af på pladen, kom dem i et glas (sylteglas) og hæld olie over, så de lige dækker.



Du kan sagtens tilbedere flere plader på en gang i varmluftovnen.

Tomaterne kan bruges til alt! Og gem olien, den kan bruges til en lækker hjemmeblendet mayonnaise når tomaterne er spist.


1 kommentar:

  1. Hvordan er holdbarheden for disse tomater? Er det sådan nogen man kan lave og have i køleskabet heke vinteren?

    SvarSlet