Jeg havde købt alt for mange tomater - så der var kun et at gøre: tænde for ovnen og gøre dem klar til alle tiders tilbehør: Semi-dried tomater.
Jeg havde både store tomater, blomme tomater, cherry tomater og små gule tomater - alt kan bruges! Det eneste der er forskellen er hvordan de skal skæres ... Små tomater skæres i halve, mellem tomater i kvarte og store tomater i 8.-dele.
Pr. Bageplade du kan fylde med tomater, skal du bruge:
750 gram cherrytomater (gerne dem på stilk)
1 dl olie
2 spsk hindbær eddike
4 fed hvidløg
2 tsk sukrin gold
2 tsk oregano
Ekstra olie til at hælde over tomaterne, når de er færdige.
Tænd ovnen på 100 grader, skær tomaterne i halve kom dem i en skål.
Hæld olie, eddike, presset hvidløg og sukrin over tomaterne og vend dem godt og grundigt.
Kom bagepapir på en pageplade og stil tomaterne på pladen - på skindet og uden de rør hinanden. Drys oregano over tomaterne.
Bag i 3-3,5 timer ved varmluft
Lad tomaterne køle af på pladen, kom dem i et glas (sylteglas) og hæld olie over, så de lige dækker.
Du kan sagtens tilbedere flere plader på en gang i varmluftovnen.
Tomaterne kan bruges til alt! Og gem olien, den kan bruges til en lækker hjemmeblendet mayonnaise når tomaterne er spist.
Hvordan er holdbarheden for disse tomater? Er det sådan nogen man kan lave og have i køleskabet heke vinteren?
SvarSlet