bloglovin

søndag den 14. september 2014

Ægge-kakao - som at have fødselsdag en helt almindelig hverdagsmorgen!


Så skulle det prøves ... Æggekakao! 
Jeg er kæmpe-fan af æglatte, som holder mig mæt i mellem 5 og 7 timer. Så jeg sætter også min lid til denne søster-udgave.

Det er lidt som at have fødselsdag en helt almindelig hverdagsmorgen, men hvad pokker! På LCHF er hver dag en fest, så hvorfor ikke også komme festligt fra start...

Ægge-kakao

2 spsk kokosolie
1 tsk sukrin gold
1 spsk kakaopulver (eller mindre afhængigt af hvor stærk du ønsker den)
2 æg
½ dl piskefløde
1½ dl kogende vand

Som med æg-latten er det selve forberedelsen, der bøde tager tid og er vigtig.

Sæt elkogeren igang, find ingredienserne frem (tag gerne æggene ud aftenen før når du går i seng).
Hæld kogende vand i et stort kaffe latte glas og i stavblenderglasset. Lad det stå og varme igennem. Hæld vandet ud af blenderglasset og kom kokosolie, sukrin, kakao og æg i. 
Bland kogende vand og fløde i et målebæger. Hæld det i blenderglasset og blend i ca. 30 sekunder. 
Tøm latte-glasset for varmt vand og hæld æggekakaoen op, pynt evt med flødeskum.

Du kan sagtens tilføre ekstra smag til kampen for variation:

Rålakridspulver
Kanel
Vanilie
Kardemomme 
Chili 

... Er alle krydderier, der fungerer godt med kakao... 

5 kommentarer:

  1. Hold nu kaje, det smager godt! Jeg erstattede kokosolie med smør og hældte lidt vanilje i blandingen, og det smager jo bare fremragende! Det er som en god gang varm chokolade - man mærker jo hverken æg eller smør :P Tak for opskriften!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så lidt, Mette :) Godt at du nød den...

      Slet
  2. Nu er ingredienser blandet og sat på køl. Jeg påtænker at prøve det som kold kakao i morgen tidlig :-)

    SvarSlet
  3. Og hvordan smagte den kold? :)

    SvarSlet
  4. Blev det ok som koldt? Tænker olien skiller?

    SvarSlet