bloglovin

søndag den 2. november 2014

Hasselnødde og Kakao Makroner


Hasselnødde-Kakao Makroner 30-50 stk

4 æggehvider
40 gram sukrin melis
35 gram sukrin
75 gram fint hakkede hasselnødder
4 spsk bagekakao
Evt. revet skal fra 1 øko appelsin

Pisk æggehviderne stive sammen med sukrin.
Bland nødder, chokolade og evt. appelsin skal i en skål for sig.
Vend det tørre i de stive vider og kom massen i små klatter på en bageplade med bagepapir med en teske - glat dem lidt ud med bagsiden af skeen, så de fylder det samme som en femmer.

Bag i 15 minutter (til de er gyldne på toppen) ved 160 grader (ikke varmluft). Lad dem køle af på bagepapiret på en rist - vent til de er helt kolde, før du forsigtigt tager dem af - mens de køler ned sætter de sig. Kom dem i en lufttæt beholder.

Du kan sagtens lave halvdelen, eller lave en hel portion æggehvider med sukrin, dele den op i to og krydre den anden del anderledes - i så fald skal du bruge halvdelen af nødderne og kakaoen 

Du kan samle makronerne med chokoladecreme som en slags macarons. Her er cremen krydret med revet appelsinskal. Læs mere her.






4 kommentarer:

  1. Hvordan er de på andendagen ? Har tænkt på dem til min fødselsdag

    SvarSlet
    Svar
    1. De holder sig fint i en tætlukket bøtte ... og/eller på frost :)
      Husk at denne blog ikke længere opdateres - al trafik er flyttet til mit eget domæne: www.youlosesomeyouwinmore.dk :)

      Slet
    2. Super. Vil gerne servere en småkage agtig ting til min fødselsdag men alle gæster spiser ikke lchf så vil gerne lave noget der er så meget lig almindelig bagning med sukker/mel som muligt.

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet