4 stk.
4 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
125 g philadelphia
2 spsk pofiber
2 spsk sesam mel
1 fed hvidløg
25 gram Smeltet smør til pensling
Nigella- eller sesamfrø til drys
Tænd for ovnen på 160 grader.
Del æggene i 2 skåle - blommer i den ene og hvider i den anden.
Pisk hviderne stive med salt og bagepulver.
Pisk blommerne med philadelhia. Når det er en ensartet masse røres vendes blommemassen i æggehviderne. Pofiber, sesammel og presset eller revet hvidløg (gem lidt til det smeltede smør) i.
Herefter røres forsigtigt sammen til en ensartet masse. Fordel dejen i 4 ovale klatter på en bageplade (med bagepapir), put resten af det pressede hvidløg i smørret og brug en bagepensel til at dryppe hvidløgsmør over brødene (gem det meste til efter brødene er bagt. Drys med nigella- og/eller sesamfrø. Bag i 25 minutter. Tag de dampede varme brød ud af ovnen og pensl dem med det smeltede hvidløgsmør - server straks.
Herefter røres forsigtigt sammen til en ensartet masse. Fordel dejen i 4 ovale klatter på en bageplade (med bagepapir), put resten af det pressede hvidløg i smørret og brug en bagepensel til at dryppe hvidløgsmør over brødene (gem det meste til efter brødene er bagt. Drys med nigella- og/eller sesamfrø. Bag i 25 minutter. Tag de dampede varme brød ud af ovnen og pensl dem med det smeltede hvidløgsmør - server straks.
Du kan lave en osteversion ved at tilsætte 75 gram revet ost i dejen i stedet for hvidløg og fordele 25 gram ost ud over dejen lige før bagning (uden Nigella- og sesamfrø).
Du kan lave en mandelversion ved at tilsætte 50 gram ristede mandelflager eller mandelsplinter i dejen - gem nogen til drys inden bagning.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar