bloglovin

søndag den 8. februar 2015

Baconnaise - Bacon Mayonnaise


Jeg har aldrig været superfan af den Baconnaise man kan købe sig til ... Men selv om der er noget super syntetisk over den, så har den noget over sig, som man ikke kan blende sig frem til ved at blande almindelig mayonnaise og bacon ... 

En fremhævelse af den røgede smag og et hint af krydderi.

Efter et par forsøg sidder den nu lige i skabet. Uden dikkedarer, sukker og kunstige smagsforstærkere.

Den kan bruges som kold sauce, som dip til grønt og dressing til salat ... 

Baconnaise - Bacon Mayonnaise 

0,5 pakke bacon (ml. 70 80 gram)
2 dl olie (jeg bruger smagsneutral rapsolie)
0,5 tsk røget paprika
1 tsk hvid balsamicoeddike (eller hvidvinseddike)
Frisk kværnet hvid eller sort peber.
1 æg 

Klip bacon i små stykker og steg dem gyldne og sprøde - lad dem køle af på en tallerken.
Hæld olie, krydderier, eddike og den afkølede bacon i et blenderglas og kom til sidst ægget i, så blommen lægger sig nogenlunde midt i glasset.
Sænk stavblenderen ned over blommen og blend til massen begynder at samle sig til mayonnaise i bunden af glasset.
Træk blenderen lidt op og sænk den igen mens du blender i impulser (blend-stop-blend- stop) og gentag bevægelsen igen pg igen til massen har samme konsistens som en fast salatmayonnaise. 
Det tager et minut for denne portion, laver du dobbelt portion tager det dobbelt så lang tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar