bloglovin

lørdag den 14. marts 2015

Appelsin-Kanel vafler


Indrømmet: jeg er bidt af en gal vaffel for tiden. Det er nem og mættende weekend morgenmad.
Denne version er muligvis ret julet, men tro mig, den kommer til at være på menuen så længe, der er økoappelsiner i butikkerne.

Appelsin-Kanel Vafler (4 store)

4 æg
250 gram creme fraiche 38%
3 spsk sukrin gold
50 gram smeltet smør
Fintrevet skal fra 1 økologisk appelsin
1 tsk kanel
1 knivspids salt
1 dl mandelmel (ikke affedtet)
0,5 dl kokosfibermel (affedtet)

Smelt smørret og varm vaffeljernet op.
Pisk æg, sukrin, creme fraiche, smeltet smør, appelsinskal, salt og kanel  godt sammen - gem evt. lidt revet appelsinskal til at pynte med ved servering.
Rør mandel og kokosmel i til en jævn masse. 
Lad dejen hvile et par minutter til jernet er helt varmt. 

Bag vaflerne en for en.

Server med flødeskum (gerne drysset med lidt af den revne appelsinskal) og evt. lidt blåbær.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar