bloglovin

onsdag den 10. december 2014

Enebærgryde med et twist


Vinteren er over os og der er tid til stearinlys og mad der varmer krop og sjæl.

En af mine barndomsfavorit-retter om vinteren er Enebærgryde fra Karolines Køkken. 

Jeg er stadig vild med den ret, men jeg har twistet den en kende med Røde Peber korn, Kanel og Laurbær ... Og rodselleri for både konsistens og smag.

Enebærgryde med et twist (4 portioner)

100 gram smør
400-500 gram skærtskinkekød (kan erstattes af kalkun eller okse)
1/2 rodselleri 
10 tørrede enebær
30 røde peberkorn
1 kanelstang på 7-9 cm
2 laurbærblade
1,5 dl piskefløde
1,5 dl creme fraiche 38%
Salt
Peber

Smelt smørret i en tykbundet gryde (gerne i støbejern) og brun kødet her i. Skær rodselleri i små tern på ca. 1,5 gange 1,5 cm. Tag kødet op ad gryden og læg det til side mens du bruner selleriet i smør og stegesky. Kom kødet tilbage i gryden. Lad det stå og simre mens du knuser enebær og peberkorn i en morter eller i en minihakker. 


Kom krydderier (enebær, peberkorn, laurbærblade og kanelstang), fløde og creme fraiche op til kødet. Rør rundt og bring det i kog.
Lad det simre i 30-45 minutter og smag til med salt og peber. 

Her er retten serveret med Blomkåls- og Broccolimos



Ingen kommentarer:

Send en kommentar