bloglovin

søndag den 21. december 2014

Chokolade Boller


En kold eftermiddag efter en frisk gåtur kalder på de boller her ...

Men de egner sig også som fødselsdagsboller eller smut med smør til en fedtkaffe om morgenen.

Chokolade Boller (8 stk) 

4 æg (str. M/L)
200 gram græsk yoghurt 10%
100 gram havarti
50 gram smør
2 spsk fiberhusk
2 tsk bagepulver
1-2 spsk sukrin gold
50 gram hakket mørk chokolade
1,5 dl pofiber
1,5 dl affedtet sesammel

1 æg til pensling


Kom æg, græsk yoghurt, havarti (brækket i mindre stykker) og smør (skåret i små tern) ned i en skål. Blend det til en ensartet masse. Tilsæt fiberhusk, sukrin og bagepulver og blend det igennem en gang mere. Tilsæt hakket chokolade og Pofiber og rør det sammen. Tilsæt sesammel lidt ad gangen. Nå det ikke længere giver mening at røre det med ske tages dejen op ad skålen og resten af sesammelet æltes i med fugtige hænder. 
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Lad dejen hvile på et skærebræt i i 5 minutter mens ovnen bliver varm og du pisker et æg sammen til penslingen.
Del dejen i 8 lige store dele med en våd kniv og form den til 8 boller med fugtige hænder.



Læg dem på en beklædt bageplade og pensl dem med lidt æg på toppen.
Bages nederst i ovnen i 17-19 minutters til de er gyldne.


Server lune med tandsmør

1 kommentar:

  1. Tak for opskriften, de smager simpelten så godt. Ved du om bollerne er egnet til at fryses?

    SvarSlet