bloglovin

onsdag den 15. april 2015

Alternativ Coleslaw med Rygeost-Mayonnaise


Efter solen er begyndt at titte mere frem og fuglene kvidrer lysting er min lyst til sommermad drastisk stigende!

Og denne salat er et godt bud på det ultimative tilbehør på forårs- og sommerspisebordet, hvad end det er inde eller ude, til grillmad eller pandestegt, til fisk, fulg eller et godt stykke kød...

Alternativ Coleslaw med Rygeost-Mayonnaise 

Coleslawen:
1/2 spidskål
1 lille fennikel
1 bundt radiser 
1 lille håndfuld frisk ramsløg (kan fint erstattes af forårsløg)

Snit alle ingredienser fint og blandt det godt sammen i en skål. Gem lidt af radiserne og ramsløg/forårsløg til at pynte med.

Rygeost-Mayonnaisen:
2 dl olie 
1 tsk sennep
1 tsk citronsaft
1/2 tsk salt
1 helt æg str M/L 
Friskkværnet peber
100-150 gram Rygeost (den fedeste du kan finde)

Kom olien op i et stavblender-glas. Jeg bruger den smagsneutrale rapsolie. Den er godt nok meget rig på omega-6, som vi får så rigeligt af ... Men den smager altså bedst i mayo.
Tilsæt sennep, citronsaft, salt og peber og slå til sidst ægget ud og lad det falde ned på bunden af stavblender-glasset. Sænk stavblenderen ned over ægget og blend. Først i korte stød, dernæst mens du kører stavblenderen op og ned i glasset så det blandes grundigt. Processen tager max. 1 minut og mayo'en får en salatmayonnaise-agtig konsistens.

Vend rygeosten i mayonnaisen og smag den til.

Pynt coleslawenes et par klatter mayo oh top af med pynt (små radiser/radiser i både og lidt fintsnittet ramsløg/forårsløg). 

Server resten af Rygeost-Mayonnaisen ved siden af som ekstra dressing/kold sauce. 

Her serveret med smørstegt Rødspætte:





Ingen kommentarer:

Send en kommentar