bloglovin

tirsdag den 19. maj 2015

Rabarber-Karry Chutney


Jeg savner Chutney ... Derfor har jeg længe pønset på en lowcarb chutney og nu hvor rabarbersæsonen er skudt igang er det oplagt at forsøge at gå den vej.

I går forærede en kollega mig 2 kg rabarber ... som hun havde skyllet og skåret i stykker! 

Den ene halvdel blev til Rabarber-Kirsebær Chutney ... Resten til denne!

Rabarber er en grøntsag med kun 3 gram kulhydrat pr. 100 gram - derfor er den perfekt i en lowcarb kostsammensætning.

Denne opskrift giver en mild sur-sød chutney - hvis den ønskes stærkere skal du tilsætte ekstra frisk chili og/eller karry under kogning.

Rabarber-Kirsebær Chutney (1 liter)

3 dl lagereddike 
40 gram sukrin plus
100 gram sukrin gold
10 gram finthakket frisk ingefær 
3 fed hvidløg (ca. 10 gram)
1 frisk grøn chili 
2 tsk peberkorn 
100 gram gul eller orange peberfrugt
800 gram rabarber (uden blade, rengjorte og skåret i stykker på 3-4 cm)

1 tsk atamon til chutney'en
2 tsk atamon til rensning af glassene 

Bring eddike og sukrin i kog.
Hak hvidløg, ingefær, chili og kom dem, karry og peberkornene op i den kogende eddike. 

Lad det simre mens du gør peberfrugt og rabarber klar.

Tilsæt peberfrugt og rabarber og bring det i kog, lad det koge svagt (til rabarberne er helt udkogte) i 25-30 minutter.

Mens chutney'en koger vasker du et par sylteglas (der tilsammen kan rumme en liter) og klargør dem ved at skylle dem med en blanding af 2 dl meget varm vand og 2 tsk atamon (ryst dem med låg på og hæld atamon-vandet videre til næste glas). Stil glassene på hovedet på et viskestykke til du er klar til at fylde dem med varm chutney.

Når chutney'en er kogt færdig tilsætter du en tsk atamon og rører grundigt.

Fordel din chutney i glassene, luk dem hårdt til. Lad dem stå og køle af på køkkenbordet et par timer. Derefter opbevares de på køl.

Chutney er godt til Indisk mad, til ost og kan også bruges som krydret syltetøj. 

Og så kan du lave en falsk remoulade ved at blande 3 spsk mayonnaise, 1/2 tsk gurkemeje og 1 1/2 spsk Rabarber-Karry Chutney 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar