Denne kage smager bedst hvis den bages dagen før den skal spises ... Så trækker den sammen og gør sig bedre ...
Brownie (16 stk)
100 gram mørk chokolade
1 dl kaffe (nescafé eller alm.)
50 gram hasselnødder eller mandler
100 gram valnødder og/eller paranødder
175 gram blødt smør
1 dl sukrin
5 æggeblommer
5 æggehvider
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Smelt chokolade i vandbad og lav kaffen.
Hak nødderne meget groft. Del æggene i hvider pg blommer.
Skær den bløde smør i tern og kom den i en skål sammen med sukrin og pisk det sammen. Når massen er jævn og luftig piskes blommerne i en af gangen. Her efter piskes den smeltede lune chokolade i massen og til sidst kaffen. Pisk det godt igennem.
Pisk herefter hviderne stive og vend den i dejen lidt efter lidt. Bland nødderne i til sidst og vend til massen er jævn.
Skal brownien bages i en springform lægges bagepapir i bunden og kanterne smørres med lidt blødt smør.
Skal den bages i silikoneform smørres denne med blødt smør.
Skal kagen bagen i en fast for af metal, glad eller stentøj skal den beklædes med bagepapir.
Kom kagen op i formen og bag midt i ovnen i 19-21 minutter. Tag kagen ud og lad den dampe af. Derefter dækkes den med film eller staniol (stadig i formen) og stilles køligt natten over (eller til den skal spises).
Skæres i 16 stykker og serveres med flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar